Sposób przygotowania:
Paprykarz z wędzonym łososiem
1. Pieczarki i marchewki obrać ze skórek i potrzeć na tarce o dużych oczkach. 2. Ryż ugotować w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany ryż wyciągnąć z woreczka.3. Masło rozpuścić na patelni. Dodać warzywa, przyprawić solą cebulową i dusić do miękkości. 4. Wędzone brzuszki z łososia drobno posiekać nożem. Dodać do podduszonych warzyw i jeszcze chwilę chwilę razem przesmażyć.5. Do masy warzywno-rybnej dodać przecier pomidorowy, przyprawić słodką wędzoną papryką oraz suszonym czosnkiem. Całość dokładnie wymieszać.6. Do ryżu dodać całą zawartość z patelni oraz łyżkę ricotty i dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce ok. 2 godzin. Podawać np. na kolację czy śniadanie. Smacznego.