bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Paprykarz z królika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Super smaczny - polecam bardzo.

Paprykarz z królika

Składniki:

Paprykarz z królika

 

  • l kg królika,
  • 10 dag cebuli,
  • 6 dag słoniny,
  • na koniec noża papryki,
  • 20 dag jarzyn,
  • 2 pomidory,
  • 0,25 l mleka chudego

Sposób przygotowania:

Paprykarz z królika
Pokrajać słoninę w plastry, wrzucić do rondla. Gdy zacznie się topić, dodać cebulę, nakryć pokrywą na chwilę, aż cebula zmięknie. Włożyć wówczas pokrajanego królika, posolić, dodać papryki i poszatkowane cienko jarzyny. Na koniec dodać przetarte pomidory i mleko, zagotować. Na półmisku obłożyć puree z ziemniaków, polać sosem.