darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Papryka faszerowana 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

papryka i mięso trochę inaczej

Papryka faszerowana 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryka faszerowana 2

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana 2
Papryki przekrawamy na pół, oczyszczamy z gniazd nasiennych. Pieczarki i cebulę kroimy drobno, podsmażamy na patelni i wrzucamy do dużej miski. Następnie podsmażamy mięso, dodajemy do pieczarek, wsypujemy ryż, dodajemy rozgnieciony czosnek i przyprawy, dokładnie mieszamy. Nadziewamy papryki " z górką" , mocno ubijając farsz. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy nadziane papryki farszem w dół. Kiedy zbrązowieje, zdejmujemy z patelni i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Bulion mieszamy z koncentratem i zalewamy papryki. Wkładamy bez przykrycia do piekarnika 200 stopni na 20-30 minut.
Papryka faszerowana 2
W ten sposób przekrawamy papryki, oczyszczamy i gotowe do nadziewania:-)
Papryka faszerowana 2
w ten sposób kładziemy je na patelni. Dzięki podsmażeniu farsz będzie się mocno trzymał
Papryka faszerowana 2
zalewamy bulionem, powstanie z tego bardzo dobry sos