zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Panierowane steki z rekina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Wiele osób tak zachwala steki z rekina, że postanowiłam i ja spróbować. Dorwałam je w jednym ze sklepów i usmażyłam na obiad. Podałam je z domowymi frytkami i surówką z młodej kapusty.

Panierowane steki z rekina Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowane steki z rekina

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowane steki z rekina
Steki rozmrozić, opłukać i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie steki oprószyć przyprawami z obu stron i odłożyć na 30 minut. Po tym czasie steki obtaczać w mące, potem zanurzać w jajku rozmąconym z solą a na koniec panierować w bułce tartej. Steki kłaść na gorący tłuszcz i smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Panierowane steki z rekina
Etap 1 steki oprószyć przyprawami i odłożyć
Panierowane steki z rekina
Etap 2 Potem każdy stek obtaczać w mące...
Panierowane steki z rekina
Etap 3 Następnie w jajku i bułce tartej ...
Panierowane steki z rekina
Etap 4 I smażyć z obu stron na rumiano ...