Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Paluszki rybne 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczny pomysł na domowe paluszki rybne.

Paluszki rybne 2

Składniki:

Paluszki rybne 2

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne 2
Filety umyć, osuszyć i pokroić w bardzo drobną kostkę, wrzucić do miski. Ugotowane ziemniaki rozgnieść, dodać do ryby, dodać szczypiorek, bułkę tartą, przeciśnięty czosnek oraz jajko. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać na gładką masę. Płatki pokruszyć, wymieszać z bułką tartą. Z masy rybnej uformować paluszki dowolnej wielkość i obtoczyć je w panierce. Smażyć je na złoto, na oleju.

Tagi:

jajko tarta jajka