iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Paluchy drobiowe w panierce orzechowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobre chrupkie paluszki można tez upiec je w piekarniku

Paluchy drobiowe w panierce orzechowej

Składniki:

Paluchy drobiowe w panierce orzechowej

 

 

Sposób przygotowania:

Paluchy drobiowe w panierce orzechowej
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski . Następnie solimy lekko . Rozbijamy jajko i mieszamy je widelcem dodajemy 1/2 łyżeczki przyprawy w płynie .Orzechy włoskie mielimy bardzo drobno w malakserze i mieszamy z tarta bułką .Trata bułkę robię sama ale można użyc tej z sklepu Paluszki obtaczamy w mące następnie w jajku a na koniec w bułce wymieszanej z zmielonymi orzechami . Smażymy na oliwie .Można je także upiec w piekarniku będą miały mniej kalorii .