kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pałki miodowo-musztardowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Soczyste i słodkawe pałki z kurczaka z musztardą i ulubiona surówką znajda uznanie w każdego smakosza.

Pałki miodowo-musztardowe

Składniki:

Pałki miodowo-musztardowe

 

  • 8 pałek z kurczaka
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki musztardy
  • ząbek czosnku
  • tymianek, rozmaryn, sól, czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Pałki miodowo-musztardowe
Kurczaka myjemy, osuszamy i oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowujemy marynatę: miód i musztardę łączymy z przeciśniętym ząbkiem czosnku, rozmarynem i tymiankiem. Powstała marynata polewamy pałki i dokładnie w niej obtaczamy. Pozostawiamy na minimum 2h, a najlepiej na noc. Zamarynowanego kurczaka podlewamy ¾ szklanki wody i pieczemy w 180 stopniach C przez około 50 minut podlewając od czasu do czasu powstałym sosem.