Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pająki na jajkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Halloween staję się u nas coraz bardziej popularne i choć daleka jestem od planowania specjalnej imprezy z tej okazji, to czasem robię takie "straszne" dania, które się idealnie wpasowują w taką tematykę.

Pająki na jajkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pająki na jajkach

 

 

  • 1 czubata łyżka majonezu

 

  • garść natki pietruszki

 

  • 0,5 łyżeczki musztardy dijon

 

 

Sposób przygotowania:

Pająki na jajkach
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek. Przecinamy jajka wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka. Do małego pojemnika blendera wrzucamy pokrojoną natkę pietruszki (lub rukolę), oraz żółtka jaj. Dodajemy majonez, musztardę oraz małą szczyptę soli i pieprzu.Dokładnie miksujemy. Masą napełniamy wgłębienia po żółtkach. 2 oliwki przecinamy wzdłuż na pół, a kolejne dwie najpierw wzdłuż na pół, a następnie w cienkie paseczki. Z połówek oliwek robimy tułów, a z paseczków nóżki pająków.
Pająki na jajkach
Do małego pojemnika blendera wrzucamy pokrojoną natkę pietruszki (lub rukolę), oraz żółtka jaj. Dodajemy majonez, musztardę
Pająki na jajkach
wsypujemy szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu.
Pająki na jajkach
Dokładnie miksujemy wszystkie składniki
Pająki na jajkach
Masą napełniamy wgłębienia po żółtkach.

Tagi:

jajko jajka