kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Poncz z kardamonem i miętą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poncz z kardamonem i miętą

Poncz z kardamonem i miętą

Składniki:

Poncz z kardamonem i miętą

 

  • 4 szklanki wody
  • 2 szklanki soku z pomarańczy
  • 4 szklanki wody mineralnej
  • pół szklanki soku wyciśniętego z cytryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 strąki kardamonu
  • 1 cytryna
  • 1 laska cynamonu
  • 4 torebki czarnej herbaty
  • 4 łyżki drobno posiekanej mięty

Sposób przygotowania:

Poncz z kardamonem i miętą
Sparzyć cytrynę, nie obierać ze skórki, pokroić w bardzo drobne plasterki. 1 litr wody zagotować. Dodać przyprawy, cukier, torebki herbaty. Gotować 3 minuty. Następnie zdjąć z ognia, usunąć herbatę, pozostawić do wystygnięcia, schłodzić w lodówce. Usunąć przyprawy. Wymieszać z wodą mineralną, cytryną, miętą i sokami.