olivv

olivv

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Pomidory z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tania potrawa za 10 zł. dla 2 osób. Przygotowanie 25min!

Pomidory z parmezanem

Składniki:

Pomidory z parmezanem

 

  • 4 pomidory
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 szklanki startrgo sera mozzarella
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pomidory z parmezanem
Umyte pomidory pokrój w plasterki i ułóż na blasze do pieczenia . W małej misce wymieszaj majonez, parmezan, musztardy i oregano. Dopraw solą i pieprzem .Nakładaj na każdy plasterek masę majonezową. Posyp mozzarellą, a następnie natką pietruszki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175oC. Piecz ok.15 min

Tagi:

sery ser