Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pomidory smażone wg Danuty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomidory podawać do ziemniaków i pieczywa.

Pomidory smażone wg Danuty

Składniki:

Pomidory smażone wg Danuty

 

Sposób przygotowania:

Pomidory smażone wg Danuty
Pomidory umyć, odsączyć, pokroić w krążki. Pomidory posolić
i oprószyć pieprzem. Jajka rozkłócić, dodać mąkę, ubić trzepaczką (masa jajeczna musi być gęsta). Pomidory zanurzać w cieście obtaczać w bułce tartej, Olej rozgrzać na patelni, kłaść powoli pomidory i smażyć z obu stron na złoty kolor. Pomidory podawać do drugiego dania, posypać szczypiorkiem

Tagi:

jajko tarta jajka