Sposób przygotowania:
Pomidory nadziewane owczym serem
Pomidory umyć, odciąć czubki, wycisnąć gniazda nasienne, lekko posolić i odwrócić ściętą powierzchnią ku dołowi. Przygotować nadzienie:
Ser rozgnieść widelcem, rozrzedzić odrobiną oleju, ewentualnie do smaku przyprawić solą. Do rozgniecionego sera dodać pokrajaną w podłużne cienkie paski zieloną paprykę, drobno posiekaną natkę pietruszki, zgnieciony czosnek. Całość przyprawić pieprzem i utrzeć na jednolitą masę. Tak przygotowanym nadzieniem nafaszerować pomidory, nałożyć ścięte czubki. Każdy pomidor przybrać plasterkiem ogórka lub paskiem papryki. Całość wstawić do lodówki i mocno schłodzić. Potrawa jest również znakomitym dodatkiem do smażonych mięs.
Smacznego ; )
Ser rozgnieść widelcem, rozrzedzić odrobiną oleju, ewentualnie do smaku przyprawić solą. Do rozgniecionego sera dodać pokrajaną w podłużne cienkie paski zieloną paprykę, drobno posiekaną natkę pietruszki, zgnieciony czosnek. Całość przyprawić pieprzem i utrzeć na jednolitą masę. Tak przygotowanym nadzieniem nafaszerować pomidory, nałożyć ścięte czubki. Każdy pomidor przybrać plasterkiem ogórka lub paskiem papryki. Całość wstawić do lodówki i mocno schłodzić. Potrawa jest również znakomitym dodatkiem do smażonych mięs.
Smacznego ; )