motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pomidorowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kto z nas nie lubi pomidorówki. Ja ugotowałem ją na porcji rosołowej ze skrzydełkami. Do zupki dodałem ryż.

Pomidorowa z ryżem

Składniki:

Pomidorowa z ryżem

 

  • porcja rosołowa
  • 2 skrzydełka
  • marchew
  • pietruszka
  • 1/2 selera
  • vegeta
  • 3/4 szkl ryżu
  • natka pietruszki
  • 1/2 skl śmietany 30%
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z ryżem
Porcję rosołową razem ze skrzydełkami dokładnie pukamy. Zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.

Dodajemy vegetę i obrane jarzyny. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu aż jarzyny będą miękkie.

Następnie dodajemy opukany ryż i gotujemy ok. 15 minut. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprowadzamy do wrzenia.

Ściągamy z ognia dodajemy śmietanę i natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku.