magdalennab

magdalennab

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Pomarańczowa granita z campari

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mmmmm...pycha

Pomarańczowa granita z campari

Składniki:

Pomarańczowa granita z campari

 

  • 3 szklanki świeżo wyciśniętego i przecedzonego soku z pomarańczy
  • 1/2 szklanki campari
  • 1/2 szklanki cukru (+ 2 łyżki)
  • umyte i pokrojone w dość cienkie cząstki (mogą też być brzoskwinie morele lub fileciki z pomarańczy)

Sposób przygotowania:

Pomarańczowa granita z campari
Wymieszaj sok pomarańczowy, campari i 1/2 szklanki cukru. Gdy cukier się rozpuści, wlej mieszaninę do miski i zamrażaj 4-6 godzin, mieszając co 30 minut. Szklaneczki do martini wstaw na godzinę do zamrażalnika., a potem napełnij je granitą, udekoruj cząstkami nektarynek. Podawaj od razu

Tagi:

campari