mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Polędwica wołowa z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podajemy z pieczywem, sałatką.

Polędwica wołowa z grilla

Składniki:

Polędwica wołowa z grilla

 

 

  • marynata:
  • oliwa 15 ml
  • czerwone wino 15 ml
  • liść laurowy
  • ziele ang

Sposób przygotowania:

Polędwica wołowa z grilla
Mięso oczyszczamy, osuszamy, dzielimy na porcje i lekko rozbijamy. Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy zmiażdżonym jałowcem, wegetą oraz majerankiem. Przegotowujemy marynatę: oliwę mieszamy z winem, dodajemy pozostałe przyprawy. Mięso przekładamy na dwie doby do marynaty, osączamy i grillujemy. Mięso od czasu do czasu polewamy marynatą.