pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Polędwica wołowa w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ładny kawałek polędwicy wołowej, zioła prowansalskie, musztarda francuska, ...

Polędwica wołowa w ziołach

Składniki:

Polędwica wołowa w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Polędwica wołowa w ziołach
Obtaczamy w musztardzie, obficie nacieramy mięso przyprawami i wkładamy je do lodówki na kilka godzin. pieczemy na blasze i podlewamy podstałym sosem co parę minut lub w rękawie. Wołowina: - krwista 450-500g temp. 180°C ok. 20 minut - średnio wypieczona 450-500g temp. 180°C ok. 25 minut - dobrze wypieczona 450-500g temp. 180°C ok. 30 minut



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=223#p223