Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kurczak i fasolka w przepysznym musztardowym sosie. Danie wyśmienicie smakuje podane z ryżem lub z makaronem.

Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej

Składniki:

Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 0,5 kg pieczarek
  • śmietana 18% (330g)
  • szklanka bulionu (może być z kostki)
  • 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie mrożona)
  • 5 łyżek musztardy
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Gdy podsmażymy je na rumiany kolor to przekładamy do garnka.

Do mięsa dodajemy pokrojone w półplasterki i odparowane z nadmiaru wody pieczarki. Do dania dokładamy pokrojoną na mniejsze części fasolkę szparagową. Wszystko zalewamy bulionem. Dolewamy śmietanę i dokładamy musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku.

Dusimy przez 15 minut pod przykryciem. Przed podaniem na stół danie posypujemy posiekaną natką pietruszki (ja użyłam suszonej).