SUPERPRZEPIS

Szparagi z pieczarkami-potrawka

  • 4
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Szparagi z pieczarkami-potrawka Więcej zdjęć (4)

Pyszna potrawka z pieczarkami i szparagami

Składniki:

Szparagi z pieczarkami-potrawka

 

 

 

  • 1 duza cebula

 

 

 

 

  • przyprawa Winiary do zup i sosow

 

  • 2 lyzki ciemnego,winnego octu balsamicznego

 

 

 

  • natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania:

Szparagi z pieczarkami-potrawka
Pieczarki oczyscic,umyc oraz pokroic w cienkie,cale kawalki(tak jak na zdjeciu).Szparagi rowniez wyplukac,odciac twarde koncowki.Cebule pokroic w polkrazki.Pieczarki wrzucic na patelnie z niewielkaj iloscia oleju.Gdy wypuszcza sok dorzucic cebule,dusic do czasu az gzyby i cebula beda miekkie.Dodac przyprawy,dorzucic cale szparagi,delikatnie wymieszac i dusic do momentu az szparagi beda polmiekkie.Dodac smietane,jogurt,doprawic jeszcze do smaku.Dusic na malym ogniu do czasu az szparagi zmiekkna.Posypac zielenina.Bardzo dobre z kurczakiem,ziemniakami pieczonymi lub samym pieczywem.Smacznego:)
Szparagi z pieczarkami-potrawka
Etap 1
Szparagi z pieczarkami-potrawka
Etap 2
Szparagi z pieczarkami-potrawka
Etap 3