gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Szparagi polane masełkiem .

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo pyszny dodatek do obiadu.

Szparagi polane masełkiem . Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szparagi polane masełkiem .

 

Sposób przygotowania:

Szparagi polane masełkiem .
Szparagi obieramy,myjemy,jezeli trzeba to przekroić na pół.Do garnka wlać wodę dać szparagi dodać sól,cukier i bułkę.Gdzieś przeczytałam ze bułka wyciąga goryczkę ze szparagów.Gotujemy 8-10 minut ale najlepiej trzeba sprawdzić czy są już ugotowane.Ugotowane szparagi odsączamy z wody układamy natalerz polewamy rozpuszczonym masełkiem i posypujemy bułką tartą ,podajemy na ciepło.POLECAM ! ! !
Szparagi polane masełkiem .
Szparagi gotujemy w osolonej i osłodzonej wodzie.
Szparagi polane masełkiem .
Ugotowane szparagi dajemy na sito i odsączamy.
Szparagi polane masełkiem .
Do obierania szparagów najlepsza obieraczka do warzyw.
Szparagi polane masełkiem .
Szparagi podane do obiadu do kotleta i ziemniaków.