anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Szczawiowa na szyjach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam zupy kwaśne tzn.pomidorowa, ogórkową czy właśnie tą. Na razie nie ma możliwości nazbierania świeżego szczawiu ale konserwowy jest bardzo dobry.

Szczawiowa na szyjach

Składniki:

Szczawiowa na szyjach

 

  • 2 szyję z indyka
  • 2 l wody
  • 1 maly słoik szczawiu konserwowego
  • 2 łyżki śmietany
  • 200 g ryżu
  • Wegeta
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 marchewki
  • 4 jaja
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szczawiowa na szyjach
Szyję z indyka bardzo dokładnie oczyścić i umyć, pokroić na kawałki. Włożyć do garnka i zalać wodą, dodać obrana i pokrojoną marchew i cebulę doprawić i gotować około 30 minut następnie dodać ryż i gdy będzie miękki dodać szczaw oraz śmietanę. Doprawić do smaku. Jaja ugotować osobno, obrać i wkroić do zupy.

Tagi:

ryż indyk szczaw