Gosialinda

Gosialinda

Kucharz
[Przepisów: 2]

Szarpak - kapuśniak z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sztandarowe danie kuchni z pogranicza kaszubsko - kociewskiego

Szarpak - kapuśniak z kiszonej kapusty

Składniki:

Szarpak - kapuśniak z kiszonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Szarpak - kapuśniak z kiszonej kapusty
Warzywa i ziemniaki, obrać, umyć i ugotować wywar z wywar (można użyć bulionu mięsnego). Po odcedzeniu dodać do wywaru pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz sól u ugotować do miękkości. Do ugotowanych ziemniaków dodać kapustę kiszoną i zagotować. Podsmażyć na patelni pokrojony w kostkę boczek wraz z cebulą i dodać do zupy. Sól i pieprz do smaku.