gottrina

gottrina

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Szarlotka z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyśmienite ciasto, idealne na święta i nie tylko. Dzięki cynamonowi pięknie pachnie i zachęca do zjedzenia.

Szarlotka z kruszonką

Składniki:

Szarlotka z kruszonką

 

  • 3,5 szkl mąki,
  • 1 szkl cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 5 szt zółtka jajek,
  • 350 gram margaryny,
  • 1 kg jabłek smażonych

Sposób przygotowania:

Szarlotka z kruszonką
Wszystkie składniki oprócz jabłek zmiksować aż powstanie kruszonka. 3/4 ciasta wysypujemy na blachę i pieczemy ok 15 min. Po tym czasie wyjmujemy na chwile z piekarnika i kladziemy na ciasto smażone jabłka i sypiemy na wierzch reszte ciasta i pieczemy calość jeszcze z 30-35 min. Wierzch ciasta mozna po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.