alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Szybkie kulki rybne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie kulki rybne na obiad

Szybkie kulki rybne

Składniki:

Szybkie kulki rybne

 

  • 55 dag mrożonych filetów z mintaja
  • 10 dag czerstwej bułki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 szklanka pełnotłustego mleka
  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • mąka do panierowania

Sposób przygotowania:

Szybkie kulki rybne
Mintaja rozmrozić, umyć. Dwa razy zmielić. Bułkę zalać mlekiem, namoczyć, odcisnąć. Podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać na jednolitą masę. Ukształtować kulki. Panierować w mące. Włożyć do gotującej się wody, Gotować ok. 5 minut. Wyjmować łyżką cedzakową.

Tagi:

jajko jajka