edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Najlepsze, kiedy trzeba błyskawicznie upiec coś na deser

Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem

 

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • opakowanie 16g cukru waniliowego
  • kilka kropli aromatu rumowego
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 puszka 820g brzoskwiń w syropie

Sposób przygotowania:

Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem
Brzoskwinie dokładnie osączyć z syropu, każdą połówkę pokroić w kostkę na 12 części. Blachę o wymiarach 20x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Jajka z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem zmiksować na białą pulchną masę. Dodać wiórki kokosowe oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na koniec dolać olej i dokładnie połączyć go z ciastem. Masę wyłożyć do przygotowanej blachy. Po wierzchu równomiernie rozsypać pokrojone brzoskwinie. Włożyć blachę do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone.
Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem
Masę wyłożyć do przygotowanej blachy. Po wierzchu równomiernie rozsypać pokrojone brzoskwinie.
Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem
Ciasto upiec na rumiano, a po przestudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka