mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Szybka napoleonka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Herbatniki pod wpływem gorącego budyniu fajnie zmiękną i nasiąkną pysznym aromacikiem;)

 Szybka napoleonka

Składniki:

Szybka napoleonka

 

  • 3 opak. herbatników (3 x 10 tj. 30szt. razem)
  • 3 szkl. mleka
  • 250 g masła (ja używam roślinnego)
  • 0,5 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki zwykłej
  • 3 jajka
  • 1 duże opak. cukru wanil.
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Szybka napoleonka
Blachę wyłożyć sreberkiem lub papierem, ułożyć połowę herbatników ciasno siebie. Część mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę mleka zagotować z masłem, wsypać cukry. Wlać zmiksowaną masę, wymieszać aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki. Przykryć drugą warstwą ciastek. Schłodzić w lodówce, następnie pokroić. Każdą napoleonkę posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka