Sposób przygotowania:
Szwedzkie klopsiki
Śmietanę wlać do miseczki, włożyć do niej kajzerkę i odstawić na kilka chwil. Kiedy zmięknie, wyjąć i lekko odcisnąć. Mielone mięso włożyć do miski, dodać kajzerkę. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać ją do masy mięsnej i wymieszać. Jajka wybić na talerzyk, wlać do mięsa i starannie wyrobić. Doprawić do smaku solą, mieloną kolendrą i czarnym mielonym pieprzem. Wilgotnymi dłońmi formować z masy małe klopsiki. Na rozgrzanym oleju smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać z żurawiną i ziemniakami. Można też gotować klopsiki 20 minut w wodzie, a po wystygnięciu usmażyć.
junette
http://polki.pl/kuchnia_przepisy_lista_dania_glowne_galeria.html?galg_id=10005706