Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

syropek jezynowy:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jeżyny dokładnie umyć . Następnie przełożyć do miski najlepiej do większej i płytszej. Wszystko to zasypać cukrem i pokropić olejkiem rumow

syropek jezynowy:)

Składniki:

syropek jezynowy:)

 

  • 2 jeżyn
  • 1 kg cukru
  • olejek rumowy

Sposób przygotowania:

syropek jezynowy:)
Jeżyny dokładnie umyć . Następnie przełożyć do miski najlepiej do większej i płytszej. Wszystko to zasypać cukrem i pokropić olejkiem rumowym. Następnie odstawić na 1 dzień. Następnego dnia przełożyć do słoików owoce wraz z syropem. Zagotować 10 min. Odstawić na 3 dni Smacznego!:)