iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Świąteczny jeżyk

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wielkanoc Tuż Tuż - jeżyk dla niejadków

Świąteczny jeżyk

Składniki:

Świąteczny jeżyk

 

  • 4 szt jaja na twardo,
  • 1 szt por,
  • 1/4 szt pomidor,
  • pieprz,
  • 1 garści roszponka,
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Świąteczny jeżyk
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie .Studzimy ,obieramy z łupiny . Każde jajko przecinamy na pół . Z 4 szt jajek będziemy mieli 8 jeżyków . Kolce jeża robimy z pokrojonego cieniutko pora .Takie długie pory wbijamy w jajko .Jak nie chce wchodzić najpierw robimy dziurkę wykałaczką .Oczy robimy z pieprzu a uśmiech z pomidorka jego malutkiej części .Układamy jeża na roszponce i kropimy oliwą i solimy do smaku .