justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

surówka koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszna chrupiąca surówka do obiadu

surówka koperkowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

surówka koperkowa

 

  • kapusta młoda 1/4 głowki
  • marchew 1 sztuka
  • koperek 2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • majonez 2 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

surówka koperkowa
1. Kapustę należy umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przekłądamy ją do miseczki. Marchew obieramy i również ścieramy na tarce. 2. Do warzyw dodajemy bardzo drobno posiekany koperek. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. 3. Wszytsko dokładnie mieszamy i wykładamy na salaterkę lub miseczkę.
surówka koperkowa
kapustę i marchewkę ścieramy na tarce, kapustę można również poszatkować