Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Surówka doskonała do smażonych ryb.

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

 

  • 30 dag kiszonej kapusty,
  • 1 czerwona papryka,
  • 2 kiszone ogórki,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • cukier, sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z papryką
Kapustę odcisnąć i posiekać. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, dodać oliwę i dokładnie wymieszać. Doprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.