Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kiszonej kapusty z fioletową rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczna i zdrowa surówka, pełna witamin.

Surówka z kiszonej kapusty z fioletową rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z fioletową rzodkiewką

 

  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 mały por
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 1 jabłko
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • 3-4 łyżki oleju z czosnkiem pomidorami i bazylią

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z fioletową rzodkiewką
Kapustę kiszoną pokroić. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Por pokroić w cienkie krążki, rzodkiewki w kosteczkę. Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić olejem, wymieszać. doprawić do smaku pieprzem i cukrem. Podawać do dania z mięsem.
Surówka z kiszonej kapusty z fioletową rzodkiewką
Do kapusty dodać marchewkę startą na tarce o średnich oczkach
Surówka z kiszonej kapusty z fioletową rzodkiewką
Pokrojony w cienkie krążki por i posiekaną rzodkiewkę
Surówka z kiszonej kapusty z fioletową rzodkiewką
Następnie dodać starte jabłko doprawić cukrem i pieprzem
Surówka z kiszonej kapusty z fioletową rzodkiewką
Polać olejem z czosnkiem i pomidorami wymieszać