agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapusta pekińska inaczej jednak bardzo pysznie

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

 

  • kapusta pekińska 1/2 główki
  • kukurydza 1 puszka
  • majonez 4 łyżki
  • maggi 1 łyżka
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 0,5 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • cukier 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Przygotować niezbędne składniki na surówkę. Oczyścić kapustę z niejadalnych części i usunąć wierzchnie liście. Kapustę pekińską opłukać pod bieżącą wodą, a następnie osuszyć kapustę i przeciąć na połowę i poszatkować dość grubo. Otworzyć i odcedzić kukurydzę i dodać do kapusty do wysokiej miski. Majonez włożyć do kubeczka, dodać do smaku maggi, sól, pieprz, cukier i kwasek cytrynowy. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do majonezu. Dokładnie zamieszać powstały sos dodać do kapusty i kukurydzy. Wymieszać i serwować.