ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka z marchwi i cebuli czerwonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka surówka do obiadu.

Surówka z marchwi i cebuli czerwonej

Składniki:

Surówka z marchwi i cebuli czerwonej

 

  • 4 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka płaska soli
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • pieprz

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchwi i cebuli czerwonej
Marchewki myjemy, obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, siekamy w kostkę. Przygotowujemy sos: oliwę mieszamy z octem, dodajemy cukier, sól i musztardę. Wszystko mieszamy. Marchew i cebulę mieszamy ze sobą, doprawiamy pieprzem. Polewamy sporządzonym sosem. Podajemy od razu.

Tagi:

marchewka