ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

suflet z morszczuka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super suflet z morszczuka, pożywny i zdrowy

suflet z morszczuka

Składniki:

suflet z morszczuka

 

Sposób przygotowania:

suflet z morszczuka
Morszczuka myjemy, wkładamy do zimnej, osolonej wody.Gotujemy do miękkości, odstawiamy w wywarze do wystygnięcia.Osączamy i mielimy.
Mąkę miksujemy z mlekiem, dodajemy żółtka i mielona rybę, mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę wykładamy na masę rybną i delikatnie mieszamy.
Przekładamy do posmarowanej masłem formy.
Pieczemy ok 25 minut w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 180C.

Tagi:

jajko jajka