Sposób przygotowania:
suflet z morszczuka
Morszczuka myjemy, wkładamy do zimnej, osolonej wody.Gotujemy do miękkości, odstawiamy w wywarze do wystygnięcia.Osączamy i mielimy.
Mąkę miksujemy z mlekiem, dodajemy żółtka i mielona rybę, mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę wykładamy na masę rybną i delikatnie mieszamy.
Przekładamy do posmarowanej masłem formy.
Pieczemy ok 25 minut w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 180C.
Mąkę miksujemy z mlekiem, dodajemy żółtka i mielona rybę, mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę wykładamy na masę rybną i delikatnie mieszamy.
Przekładamy do posmarowanej masłem formy.
Pieczemy ok 25 minut w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 180C.