goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Strucla z dżem brzoskwiniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Dżem brzoskwiniowy można zastąpić każdym innym dżemem, wg uznania.

Strucla z dżem brzoskwiniowym

Składniki:

Strucla z dżem brzoskwiniowym

 

 

  • dżem brzoskwiniowy 2 słoiczki

Sposób przygotowania:

Strucla z dżem brzoskwiniowym
Masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy jajko, żółtko, sól, rozczyn z drożdży (drożdże wymieszane z odrobiną ciepłego mleka). Całość wyrabiamy. Następnie do mąki wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto, stopniowo dolewając resztę mleka. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 40 minut. Rozwałkowujemy na prostokątny placek, smarujemy dżemem i rolujemy. Wstawiamy do prostokątnej formy, wierzch smarujemy żółtkiem. Pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach.