KotBonifacy

KotBonifacy

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Spring Rolls z kurczakiem -pieczone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można podawać z ryżem i surówką z kapusty. Idealnie smakują z sosem słodko-ostrym lub sosem sojowym

 Spring Rolls z kurczakiem -pieczone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Spring Rolls z kurczakiem -pieczone

 

  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • makaron z 1 zupki "chińskiej"
  • 1 duża marchew
  • 1/2 cukini
  • pęczek szczypioru
  • sos sojowy
  • 1/2 cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz
  • oliwa, sezam prażony

Sposób przygotowania:

Spring Rolls z kurczakiem -pieczone
1. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i siekamy drobno. Mięso marynujemy w wyciśnętym soku z cytryny, 2 łyżkach sosu sojowego, czosnku (szczypta soli i pieprzu).Wkładamy na 30min do lodówki. Makaron z zupki zalewamy wrzącą woda. Przykrywamy aż zmięknie. Startą marchew oraz cukinię (cukienia ze skórką), posiekany szczypior mieszamy z kurczakiem i makaronem.Dodajemy 3 łyżki sosu sojowego, łyżeczkę cukru, doprawiamy solą i pieprzem. 2. Pojedynczy placek papieru ryżowego zanurzamy na chwilę w letniej wodzie i kładziemy na desce aby zmiękł. Farsz nakładamy łyżką na papier i zawiajamy podobnie jak gołąbki. 3. Gotowe ruloniki układamy na blasze z papierem do pieczenia. Smarujemy je lekko oliwą i posypujemy sezamem. Pieczemy ok 20-30min w uprzednio rozgrzanym piekarniku do 200stopni.
 Spring Rolls z kurczakiem -pieczone
Etap 1
 Spring Rolls z kurczakiem -pieczone
Etap 2