pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Spaghetti z selerem naciowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

makaron z sosem pomidorowym oraz selerem naciowym i mięsem mielonym

Spaghetti z selerem naciowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z selerem naciowym

 

  • mięso mielone 35 dag
  • pomidory całe w puszce 1 puszka
  • seler naciowy ½ pęczku
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka
  • papryczka ostra 1
  • oregano 1 łyżeczka
  • olej do smażenia, pieczarki 3
  • cebula ½
  • keczup do smaku
  • czosnek 2 ząbki

Sposób przygotowania:

Spaghetti z selerem naciowym
Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam pokrojoną cebulę. Smażę po czym dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Gdy grzyby puszczą soki wyjmuje je z patelni. Wrzucam na nią pokrojony seler naciowy. Podsmażam, a następnie dodaję mięso. Smażę i doprawiam do smaku solą, papryką słodką oraz pieprzem ziołowym. Dodaję wcześniej usmażone pieczarki z cebulą. Gdy mięso zbrązowieje wrzucam posiekany czosnek. Chwilę smażę, a gdy zacznie wydzielać przyjemny aromat wrzucam pomidory całe z puszki (można je wcześniej troszkę posiekać w puszce). Mieszam i całość duszę około 8 minut. Sos pod koniec zagęszczam keczupem i doprawiam oregano. Jeszcze podsmażam parę minut i gotowe. Podawać z makaronem. Smacznego.
Spaghetti z selerem naciowym
Seler naciowy dokładnie myjemy i kroimy
Spaghetti z selerem naciowym
Kolejnym etapem przygotowanie jest dodanie mięsa mielonego
Spaghetti z selerem naciowym
Gdy składniki się przesmażą dodaję pomidory
Spaghetti z selerem naciowym
Pod koniec przygotowania dodaję przyprawy ziołowe

Tagi:

mięso seler