Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Spaghetti z owocami morza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Spaghetti z owocami morza

Spaghetti z owocami morza

Składniki:

Spaghetti z owocami morza

 

  • 25dkg owoców morza (mieszanka mrożona)
  • 2 garście mrożonych warzyw (słupki)
  • 4 ząbki czosnku
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • sól
  • papryka słodka mielona
  • bazylia
  • majeranek
  • zielona papryka świeża
  • paczka makaronu Spaghetti
  • pół szklanki wody

Sposób przygotowania:

Spaghetti z owocami morza
Owoce morza obgotowujemy 3 razy za każdym razem w świeżej wodzie. Mrożone warzywa wkładamy do garnka wraz z obgotowanymi owocami morza. Paprykę myjemy, kroimy i dorzucamy do garnka, dolewamy pół szklanki wody. Gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, majerankiem i papryką słodką mieloną. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Część sosu dodajemy do odcedzonego makaronu i mieszamy. Nakładamy na talerz a następnie polewamy sosem