Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Spaghetti a la carbonara

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Makaron ugotować kładąc go stopniowo do dużej ilości osolonego wrzątku uważając

Spaghetti a la carbonara

Składniki:

Spaghetti a la carbonara

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti a la carbonara

Makaron ugotować kładąc go stopniowo do dużej ilości osolonego wrzątku uważając aby się nie połamał. Jajka wbić do miski, wymieszać z parmezanem doprawiając na ostro solą i pieprzem. Jednocześnie na dużej patelni rozgrzać margarynę, włożyć pokrajany w duża kostkę boczek i podsmażyć. Ugotowany makaron odcedzić, włożyć do boczku, dobrze wymieszać i natychmiast po zdjęciu z ognia wymieszać z przygotowaną masą jajeczną i posypać zieloną pietruszką. Spaghetti Carbonara podawać od razu po przyrządzeniu z surówką z pomidorów lub papryki i porów.