Słone pólkruche ciasteczka cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pikantne ciasteczka jako przekąska

Słone pólkruche ciasteczka cebulowe

Składniki:

Słone pólkruche ciasteczka cebulowe

 

  • Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka maku
  • 1 cebula średniej wielkości
  • sól
  • 1 jajko do posmarowania

Sposób przygotowania:

Słone pólkruche ciasteczka cebulowe
Przygotowanie:
Przygotować ciasto według przepisu " słone półkruche ciasteczka serowe",tylko zamiast sera dodać mak i zarumienioną na tłuszczu na jasnozłoty kolor cebulę.
Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto do grubości 3 milimetrów i pociąć na prostokąciki ( 2x6cm). Każdy prostokąt posmarować rozmąconym jajkiem i ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze.Piec w gorącym piekarniku (200-220 s.c) przez 10-15 minut.