Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Słodko-kwaśne buraczki z dodatkiem goździków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Odkąd spróbowałam tych buraczków, nie robię żadnych innych. Goździki nadają im bardzo ciekawy smak. Idealny dodatek do drugiego dania.

Słodko-kwaśne buraczki z dodatkiem goździków

Składniki:

Słodko-kwaśne buraczki z dodatkiem goździków

 

zalewa

Sposób przygotowania:

Słodko-kwaśne buraczki z dodatkiem goździków
Buraki gotujemy tak długo aż staną się miękkie. Kiedy obierzemy je ze skórki to kroimy je w plastry lub półplastry.

Pokrojony w plasterki czosnek, cebulę pokrojoną w piórka zalewamy 5 szklankami wody. Dodajemy resztę składników zalewy i zagotowujemy.

Zalewamy buraki i odstawiamy na 6 h. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 15 min.