Niunia1

Niunia1

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Śliwowica

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zazwyczaj śliwowica jest spożywana w postaci czystej, ale jak każdy silny napój alkoholowy może być dodatkiem do herbaty.

Śliwowica

Składniki:

Śliwowica

 

Sposób przygotowania:

Śliwowica
Śliwki przekroić i wypestkować. Śliwki zasypać cukrem i odstawić na 3 tygodnie. Powstały syrop zlać i wymieszać z 2l spirytusu i 2l przegotowanej wody. Pozostałe śliwki zalać 0.5l spirytusu i dodać wcześniej przygotowane nasionka. Syrop z śliwek i spirytusu wlać do nalewki. Odstawić na 3 tygodnie do dojrzenia. Przesączyć przez bibułę i zlać do butelek.

Tagi:

śliwki