SUPERPRZEPIS

Śledzik z gruszką marynowaną.

  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Śledzik z gruszką marynowaną. Więcej zdjęć (4)

Proste koreczki z marynowaną gruszką z mocnym imbirowym akcentem .

Składniki:

Śledzik z gruszką marynowaną.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzik z gruszką marynowaną.
Płaty śledziowe odsączamy z oleju i kroimy je wzdłuż. Gruszki kroimy w ćwiartki. Odsączamy je z marynaty Łączymy starty imbir z miodem, sokiem z cytryny, dwoma łyżkami oliwy- doprawiamy do smaku szczyptą soli. Każdy kawałek gruszki zawijamy paskiem śledzia.Spinamy goździkami. Układamy koreczki na talerzach, polewamy je sosem imbirowym, posypujemy obficie pieprzem cytrynowym. Dekorujemy gałązkami kopru.
Śledzik z gruszką marynowaną.
Gruszki marynowane odsączamy z zalewy i kroimy na ćwiartki.
Śledzik z gruszką marynowaną.
Kawałek imbiru ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Śledzik z gruszką marynowaną.
Koreczki dekorujemy listkami kopru i układamy na talerzykach