gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Śledzie z jajkiem i majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane śledzie z jajkiem i majonezem podaję jako dodatek do kolacji. Polecam są łatwe w przygotowaniu i fajnie smakują.

Śledzie z jajkiem i majonezem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie z jajkiem i majonezem

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z jajkiem i majonezem
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do małej miseczki. Ogórki kiszone także kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Cebulę z ogórkiem mieszamy i przyprawiamy pieprzem. Po czym wykładamy na talerz. Kroimy 8 plasterków papryki, które układamy wokół talerza na ogórkach i cebuli. Jajka, które wcześniej gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Każdy matias przekrawamy wzdłuż na dwie części (wcześniej matiasy moczymy w wodzie ok. 3 godzin). Połówkę jajka owijamy połową matiasa i układamy na plastrze papryki. Jajka ze śledzikiem smarujemy majonezem. Paprykę, która nam została kroimy w drobną kostkę i posypujemy jajka. Por kroimy w cienkie paski i układamy między jajkami.
Śledzie z jajkiem i majonezem
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do małej miseczki.
Śledzie z jajkiem i majonezem
Cebulę z ogórkiem mieszamy i przyprawiamy pieprzem. Po czym wykładamy na talerz.
Śledzie z jajkiem i majonezem
Kroimy 8 plasterków papryki, które układamy wokół talerza na ogórkach i cebuli.
Śledzie z jajkiem i majonezem
Połówkę jajka owijamy połową matiasa i układamy na plastrze papryki. Jajka ze śledzikiem smarujemy majonezem.

Tagi:

jajko jajka