Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Śledzie w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przekąska śledziowa na ostro- śledzie w musztardzie.

Śledzie w musztardzie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledzie w musztardzie

 

  • 5 filetów śledziowych a`la Matjas
  • łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 -3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • duża cebula biała

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w musztardzie
Śledzie namoczyć w wodzie przez ok. 30 min., następnie osuszyć i pokroić w ukośne kawałki. Cebulę pokroić w kosteczkę i sparzyć wrzątkiem. Śledzie przełożyć do miski. Cebulę wymieszać z musztardą z ziarnami i zwykłą, dodać olej i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać ze śledziami, a następnie schłodzić, aby smaki się wymieszały.
Śledzie w musztardzie
Śledzie wymoczyć i pokroić w ukośne kawałki.
Śledzie w musztardzie
Cebulę pokroić w kosteczkę i sparzyć wrzątkiem.
Śledzie w musztardzie
Do śledzi dodać masę z cebuli, musztardy i oleju, wymieszać.