eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Śledź zielony gotowany Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne śledzie.Warto spróbować.

Śledź zielony gotowany Eli

Składniki:

Śledź zielony gotowany Eli

 

  • 1 kg śledzi zielonych (świeżych,nie solonych płatów)
  • 3 cebule
  • 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 100 ml octu
  • 100 ml oleju
  • sól,pieprz
  • ziele angielskie,liście laurowe

Sposób przygotowania:

Śledź zielony gotowany Eli
Na dno garnka ułożyć pokrojoną w plastry cebulę,pokrojone na kawałki śledzie,posolić,popieprzyć i układać dalej warstwami aż do wyczerpania składników,dodać ziele angielskie i liście laerowe.Koncentrat,olej,ocet wymieszać z wodą i zalać śledzie.Wody musi być równo ze śledziami.Zagotować i gotować 15-20 minut na małym ogniu.Ostudzić i włożyć do lodówki na 24 godziny.Smacznego.