Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

śledz w zalewiez koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

śledz w zalewiez koperkiem

Składniki:

śledz w zalewiez koperkiem

 

  • 1 poak.filetów sledziowych
  • 1 pęczek koperku
  • 1 cebula
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 250 ml octu winnego
  • 5 łyżek cukru

 

Sposób przygotowania:

śledz w zalewiez koperkiem
wyjete z zalewy śledzie moczymy w zimnej wodzie co najmniej 12 godz.po czym dokładnie je odsączamy i kroimy na kawałki .koperek siekamy ziarna ziela angielskiego miażdżymy a cebulę obieramy i kroimy w plasterki.przygotowujemy zalewę:ocet wlewamy do garnka dodajemy cukier i chwilę dodajemy .wszystkie składniki układamy warstwami w słoiku lub w misce a na koniec zalewamy octem.śledzie przykrywamy i wstawiamy do lodówki.będą najsmaczniejsze po około 2 dniach.