gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Śledź w warzywach po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dziś zrobiłam go po raz pierwszy. Przepis dostałam od szwagierki. Ona maczała płaty śledziowe w mleku, ale ja tego nie robiłam.

Śledź w warzywach po węgiersku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledź w warzywach po węgiersku

 

 

Sposób przygotowania:

Śledź w warzywach po węgiersku
Cebulkę pokroić drobno i wyłożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni. Następnie dodać pokrojone i wcześniej podsmażone pieczarki. Później wrzucić pokrojonego w kostkę pomidora i marynowaną paprykę. Całość dokładnie podsmażyć i przyprawić kucharkiem i pieprzem. Płaty śledziowe pociąć na 3-4 kawałki. Dać do do miseczki i wymieszać delikatnie farszem. Posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
Śledź w warzywach po węgiersku
Na sam początek cebulkę poszatkować i podsmażyć na oleju.
Śledź w warzywach po węgiersku
Wszystkie pozostałe składniki pokroić i wymieszać.
Śledź w warzywach po węgiersku
Fileta pokroić na 3-4 kawałki i przełożyć do miski.
Śledź w warzywach po węgiersku
Płaty przełożyć do miseczki i przykrycz farszem.

Tagi:

śledź ryba