zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką podałam na obiad z ryżem. Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie.

Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką
Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie. Skrzydełka umyć, osuszyć i pociąć w zgięciach ( te najcieńsze końcówki odłożyć ). Pocięte skrzydełka podsmażyć na odrobinie oleju, potem dodać pokrojoną cebulę oraz pokrojoną marchew i chwilę smażyć. Podlać wszystko wodą, dodać odcedzone grzyby oraz przyprawy i dusić do miękkości. W razie potrzeby jeszcze doprawić i sos zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Sos zagotować i podawać z ryżem. 
Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką
podsmażyć skrzydełka z cebulą i marchewką
Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką
dodać namoczone grzyby do podsmażonych składników
Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką
wlać wodę i dusić wszystko do miękkości .
Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką
gotowy sos zagęścić mąką ziemniaczaną i zagotować.