reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Skrzydełka w miodowo czosnkowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybka marynata, bo z gotowych sosów, ale skrzydełka wyszły pyszne, dlatego polecam:) Tak przygotowane skrzydełka można upiec też na grillu- sezon już tuż tuż

Skrzydełka w miodowo czosnkowej marynacie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Skrzydełka w miodowo czosnkowej marynacie

 

  • 1 kg skrzydełek.

 

  • Marynata

 

 

  • 3 łyżki słodkiego sosu z chilli

 

  • 3 łyżki oleju

 

  • 1 łyżeczka czerwonej papryki suszonej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w miodowo czosnkowej marynacie
Składniki marynaty połączyć. Skrzydełka dzielimy na kawałki- te najmniejsze odkładamy, możemy zużyć na zupę, a resztę wkładamy do marynaty. Całość władamy do lodówki- najlepiej na całą noc. Następnie mięso przekładamy na blachę do pieczenie i do piekarnika. Skrzydełka pieką się około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni Niestety trzeba sprawdzić stan mięsa- moja mama piecze niecałe 40 minut, to już zależy od piekarnika:) Smacznego!!
Skrzydełka w miodowo czosnkowej marynacie
Etap 1

Tagi:

marynaty sosy